ANNONS

Förbipasserande chaufför slogs vid streetrace

Norrortsleden Täby kyrkby
I fredags kväll hölls ett streetrace på Norrortsleden.
I fredags hölls ett illegalt streetrace på Norrortsleden vid kyrkbyn. Det hela slutade med att en krock mellan en följebil och en förbipasserande förare.
ANNONS

Sent på fredagskvällen fick polisen samtal om att illegalt streetrace på gick på Norrortsleden vid Täby kyrkby.

– Det märks fort av andra trafikanter eftersom de brukar blockera hela vägen med fordon och ett hundratal personer samlas för att titta på, säger Jan Berlin, kommunpolis i Täby.

Normalt skickas då en patrull ut för att bryta upp loppet och bötfälla förarna. Men i fredags var alla patruller upptagna så polisen hade inte möjlighet att åka ut direkt.

Krock blev till slagsmål

Men i fredags fick det hela ett dramatiskt slut.

– En lastbil körde på Norrortsleden och en av streetraceförarna krockade med lastbilen. Sen ska föraren ha misshandlat lastbilschauffören.

Därefter åkte en polispatrull ut till platsen och identifierade den misstänka föraren. En polisrapport har upprättats och utredning pågår.

Men enligt vittnen som Mitt i har varit i kontakt med rör det sig inte om en lastbil utan en bilist som försökte köra förbi stoppet via vägrenen. På väg upp ska bilen ha krockat med ett annat fordon i följet och då ska åskådare, men inte någon av förarna i racet, ha slagit bilens förare.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Täby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.