Här strejkar eleverna mot skolstängningen

Bergshamra skola strejk
Skilla och Anges med skolkompisarna i bakgrunden.
Bergshamra skola strejk
Skilla och Anges.
Ett 50-tal elever på Bergshamraskolan sittstrejkar idag onsdag i protest mot planerna på att lägga ned deras högstadium.
– Många är oroliga och ledsna, säger Skilla Lind i årskurs nio, som tog initiativet till strejken med klasskompisen Agnes Sollerman.

Protesterna mot politikernas planer på att lägga ned Bergshamraskolans högstadium fortsätter.

I måndags samlades 300 Bergshamrabor vid skolan för att visa sitt missnöje, och idag, onsdag,  sittstrejkar ett 50-tal elever på skolgården.

– Det är kallt men soligt. Främst är det elever från högstadiet men också femmor och sexor, säger Skilla Lind. Hon går i årskurs nio och tog initiativ till strejken ihop med klasskompisen Agnes Sollerman.

– Många här är oroliga och ledsna. De yngre eleverna har sett fram emot att gå på högstadiet under hela sin skolgång, sen tas det ifrån dem. Vi som går i högstadiet bryr oss om dem, om våra lärare och om hela Bergshamra. Utan ett högstadium tror vi att folk kommer välja att inte flytta hit.

Lärarna stöttande

Målet är att få politikerna att svänga i frågan och bevara högstadiet.

Varför väljer ni att strejka?

– Vi vill visa att vi är många som bryr oss och att vi tar det seriöst genom att sitta ute i kylan i sju timmar. Vi missar lektioner men alla som har prov under dagen måste närvara. Vi har både SO- och spanskaprov och under de timmarna går vi in. Annars sitter vi här eftersom vi anser att det är så viktigt. De flesta lärarna är väldigt stöttande, säger Skilla.