Strejken fortsätter – och kan ha spridit sig

Sophämtare från Liselotte Lööf har i dag samlats i Vandisberget, och hämtar inte sopor.
Sophämtare från Liselotte Lööf har i dag samlats i Vandisberget, och hämtar inte sopor.
Sopbilar på Reno Norden i Älvsjö står kvar på området.
Sopbilar på Reno Norden i Älvsjö står kvar på området.
Läget i sopstrejken är på fredagsmorgonen något oklart, men den ser ut att fortsätta. Enligt sophämtare som Mitt i:s reporter har pratat med på fredagsmorgonen kan konflikten även ha spridits till ytterligare ett bolag.

Läget i sopstrejken är på fredagsmorgonen något oklart, men det tyder på att den går in på sin tredje dag.

I går kom uppgifter om att de sopåkare på Reno Norden som gick ut i vild strejk i onsdags har fått sparken. Senare förtydligade företaget att ingen sopåkare ännu blivit avskedad, men att företaget tar ärendet vidare till Arbetsdomstolen där man stämmer sopåkarna.

Frågan nu är om konflikten håller på att sprida sig till även det andra bolaget Liselotte Lööf. Sopåkare från Liselotte Lööf har i veckan varit på plats vid Reno Nordens kontor i Älvsjö för att visa sitt stöd för de strejkande sopåkarna.

Och enligt en sopåkare som Mitt i:s reporter Kristian Lönner, som är på plats vid Vanadisberget återvinningsstation, har talat med nu på fredagsmorgonen, så har sopåkarna från Liselotte Lööf i dag inte åkt ut för att hämta soporna i Stockholm. I stället har de samlats vid just Vanadisbergets återvinningsstation.

Mitt i har utan resultat sökt Liselotte Lööfs koncernchef Ola Claesson.

Följ Mitt i:s rapportering under dagen.