Strejkvarsel i skärgårdstrafiken

Sjöbefälsföreningen (SBF) har varslat om strejk i skärgårdstrafiken. Strejken väntas inledas vid midnatt den 12 april, skriver SBF i ett pressmeddelande, om inte ett avtal med arbetsgivarparten Almega träffats innan dess.

”Lika villkor och ett rättvist lönesystem. Det är anledningarna till att Sjöbefälsföreningen i dag har varslat om strejk i skärgårdstrafiken. Strejken startar den 12 april 2016, om inte ett avtal har träffats innan dess”, skriver man i pressmeddelandet.

Utö rederi, Djurgårdens färjerederi, Skärgårdsrederiet, Blidösundsbolaget, Strömma turism och sjöfart och TRSM group är några av skärgårdstrafikens aktörer som omfattas av varslet.

”SBF vill ha ett avtal med lika villkor i skärgårdstrafiken, i stället för tre olika avtal som det är i dag. Vidare vill SBF ha ett rättvist lönesystem med tarifflöner, som innebär att lönen räknas upp enligt en tariff beroende på hur många år du har jobbat”, skriver SBF i pressmeddelandet.

Almega är motpart. Arbetsgivarna vill ha en individuell lönesättning, vilket SBF menar inte fungerar i skärgårdstrafiken.