Nu kommer återvinningen hem till dig i västerort

Ledsnat på att köra skärpet till återvinningen? Nu kommer återvinningen till dig.
Ledsnat på att köra skärpet till återvinningen? Nu kommer återvinningen till dig.
Har du ledsnat på att åka stan runt för att slänga skräp på rätt återvinning?
Bara lugn.
Nu kommer återvinningen hem till dig istället.

Under våren och sommaren testar Stockholms stad en miljövänlig hämtningstjänst som ska hjälpa västerortsborna med transport av möbler, hemelektronik och annat som kan återanvändas eller återvinnas. Projektet har fått namnet Popup återbruk och kommer att dyka upp på flera ställen runtom i västerort på helgerna till och med oktober.

Gratis transport

Popupen består av två små plåthus som ställs upp på platser anpassade för gång- och cykeltrafik och går ut på att göra det enkelt att bli av med ägodelar som man inte längre behöver. Detta genom att erbjuda en kostnadsfri transport av gamla grejer för boende i närheten av de platser där popupen dyker upp. Prylarna körs sedan till återbruket av en elpackcykel eller en elfyrhjuling med vagn.

Shoppa på fyndhörnan

Allt grovavfall i den storlek som du själv kan bära och miljöfarligt avfall som målarburkar, nagellack, batterier, lampor och olika typer av kemikalier är okej att ta med sig. Personalen på plats hjälper till med bedömningen av vad som kan återanvändas och vad som ska lämnas till återvinningen. En del av sakerna som lämnas går sedan att köpa på Popup återbruks fyndhörna.

Fakta

Då kommer popupen till dig

Blackeberg, Vinjegatan nära nr. 19

1-2 juni, kl 10-16
12-13 oktober, kl 10-16

Kista torg

8-9 juni, kl 10-16
19-20 oktober, kl 10-16

Vällingby torg, vid Vittangiplan

5-16 juni, kl 10-16
26-27 oktober, kl 10-16

Källa: Stockholm Stad