ANNONS

Köpte amfetamin – skyllde på stressigt jobb

Narkotika som hittades i Nackabons bil
Narkotika som hittades i Nackabons bil
Totalt påträffades ett kilo amfetamin vid polisens kontroll
Totalt påträffades ett kilo amfetamin vid polisens kontroll
Mannen förklarade att han hade stressigt på jobbet.
Därför köpte han ett kilo amfetamin.
Nu har han dömts till fängelse.
ANNONS

Vid sex tillfällen köpte mannen från Nacka enligt domen ett kilo amfetamin av två för honom okända personer i Stockholm.

Enligt åklagaren betalade han 260 000 kronor för narkotikan, enligt mannen själv betalade han 48 000 kronor.

Nekar till försäljning

Nackabon nekar till att ha sålt amfetamin vidare. Stockholms tingsrätt gör en annan bedömning. Den stora mängden amfetamin som togs i beslag, och att polisen även beslagtog kanyler, mannen själv har sagt att han tar amfetamin endast oralt, gör att tingsrätten tror att mannen även sålt narkotika vidare.

När mannen greps i februari hade han spår av såväl amfetamin som kokain i blodet.

Mannen förklarar köpet med att han haft det jobbigt på arbetet och att han upplevde tillvaron som tung. Han tror sig också ha en diagnos som han aldrig fått bedömd av vården.

Elpistolen som polisen tog i beslag

En elpistol som hittades i Nackabons ägo förklarade mannen med att han köpt den i tron att det var en campingficklampa. Han visste inte att den även var en elpistol.

Tidigare ostraffad

Nackabon, som är 57 år, är tidigare ostraffad, bortsett från två trafikförseelser. Stockholms tingsrätt dömer honom till tre års fängelse, högsta straffet för innehav av ett kilo amfetamin. Han kunde ha fått ett längre fängelsestraff om åklagaren tydligare hade kunnat visa att han även sålde narkotikan. Med hänsyn till att det är oklart i vilken omfattning han sålt amfetamin vidare låter rätten straffet stanna vid tre år.

ANNONS

Han döms för grovt narkotikabrott, rattfylleri, ringa vapenbrott, och ringa narkotikabrott. Han har suttit häktad sedan februari och ska stanna i häktet tills domen vinner laga kraft.

Ytterligare två personer är misstänkta i utredningen, också de för narkotikabrott. För dem meddelas dom senare.

Domen mot Nackabon går att överklaga.