Strömbron stängs av – Värmdö berörs

Redan från i morgon onsdag kommer Stockholm stad att placera ut flaggvakter som ska dirigera om bilister på väg till Skeppsbron.
Redan från i morgon onsdag kommer Stockholm stad att placera ut flaggvakter som ska dirigera om bilister på väg till Skeppsbron.
Strömbron i Gamla stan kommer att stängas av för all biltrafik utom yrkestrafik.

Kommunstyrelsens ordförande i Nacka, Mats Gerdau (M), reagerar starkt på beskedet.

– Det känns helt galet. Var ska vi från Nacka ta vägen?

Orsaken till avstängningen är ombyggnaden av Slussen och de förändringar detta medför för trafiken.

– Vissa tider är det kaos, vi måste prioritera kollektivtrafiken, säger Eva Rosman, kommunikationsansvarig vid Projekt Slussen.

– Det vi tittar på är att vi troligen stänger av Strömbron för biltrafik, förutom för busstrafik och tung trafik. Istället leder vi om trafiken till Norrbro via Munkbroleden. Skeppsbron är ingen genomfartsled, bussarna behöver all framkomlighet.

Bilister från bland annat Nacka och Värmdö berörs.

Preliminärt kommer Strömbron att vara avstängd för privatbilister fram till sommaren. Men avstängningen kan enligt Eva Rosman bestå de kommande tre till fyra åren, den tid det tar att få en ny vägbro på plats i Slussen.

– Vi är medvetna om effekterna, det är svårt att göra på annat sätt. Under de närmaste åren kommer mycket att hända som berör de som bor i Nacka och Värmdö, säger Rosman.

I tisdags eftermiddag hade Mats Gerdau precis tagit del av nyheten om avstängningen. Han planerar att kontakta Stockholm stad.

– Man måste förstå hur människors vardag ser ut. Stockholm stad måste börja prata med sina grannar, säger Gerdau.