ANNONS

Strömlösa får hotellnotan betald

Närmare 500 hushåll i Haninge är vid lunchtid på måndagen strömlösa, uppger Vattenfall. Värst är det på Dalarö, där 363 hushåll saknar el.
Vattenfall jobbar stenhårt för att reparera skadorna efter stormen.
De hushåll av Vattenfalls kunder som är värst drabbade av stormen Alfrida och inte kan bo kvar hemma kommer att ersättas för kost och logi, meddelar Vattenfall.
– Har du ett utkylt hus som du inte kan bo kvar i får du skicka kvittona till oss, säger Mikael Björnér, presskommunikatör på Vattenfall.
ANNONS

De hushåll av Vattenfalls kunder som är värst drabbade av stormen Alfrida och inte kan bo kvar hemma kommer att ersättas för kost och logi, meddelar Vattenfall.

– Har du ett utkylt hus som du inte kan bo kvar i kan du skicka kvittona till oss, säger Mikael Björnér, presskommunikatör på Vattenfall.

Det handlar om 21 000 hushåll som fortfarande är strömlösa.

Hur många är det som inte kan bo kvar hemma? 

– Det är jättesvårt att säga, men för de som inte har kamin eller öppen spis och inte kan elda blir ju husen utkylda och man kan kanske inte laga mat.

Behöver man ta in på hotell så är det viktigt att spara alla kvitton och sedan skicka in dem till Vattenfall. Man kan även ta kort på maten som blivit förstörd på grund av att kyl och frys inte fungerar för att få ersättning.

Kan man räkna med att ni betalar hotellet eller ska man höra med er först? 

ANNONS

– Det är svårt att säga i förväg men vi gör en rimlighetsbedömning från fall till fall. Kollar hur länge man varit utan ström och såklart ska det vara ett rimligt pris på hotellet, säger Mikael Björnér.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.