ANNONS

30 000 strömlösa – elbolag skickar ut helikoptrar

Helikopter sätts in i skärgården efter stormen Alfrida
Helikoptrar sätts in i skärgården efter stormen Alfrida.
Över 30 000 hushåll saknar fortfarande ström i Stockholms län. Vattenfall har skickat ut helikoptrar för att inspektera nätet på Värmdö, skärgårdsöarna och i Norrtäljeområdet.
ANNONS

Efter snart två strömlösa dygn gör elbolagen allt de kan för att få tillbaka elen i de drabbade områdena.

– Vi gör överflygningar för att inspektera nätet, det brukar vi men nu har vi fler helikoptrar än vanligt och har fått kalla in extrapersonal från andra delar av landet, säger Markus Friberg på Vattenfalls pressjour.

Mobila elverk

De kommer sätta ut en del mobila elverk som kan ersätta medan reparationer pågår.

Det är fortfarande väldigt osäkert att ge en prognos, men Vattenfall hoppas att hushållen på fastlandet ska få tillbaka strömmen under kvällen.

– Vi jobbar hårt för att lösa situationen men det är såklart en väldigt osäker prognos och alla kommer inte få tillbaka strömmen samtidigt. I skärgården kommer det dröja ännu längre, säger Markus Friberg.

ANNONS

Ska lyfta träd med helikopter

Även Eon planerar att skicka ut en helikopter med en gripklo, som skickas till Ljusterö för att lyfta träd som fallit över ledningar då det är svårt att komma dit med maskiner.

Ska inventera

Exakt hur stora skador stormen orsakat är ännu oklart. Skogsstyrelsen påbörjar i dag en inventering för Stockholm, Uppsala och Gotland för att ta reda på hur omfattande skadorna är.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.