ANNONS

Klart: 400 studentbostäder byggs på Gärdet

Nu ska 400 studentbostäder byggas på Gärdet. Foto: White arkitekter
Nu ska 400 studentbostäder byggas på Gärdet. Foto: White arkitekter
För fyra år sedan tog kommunfullmäktige beslutet. Nu står det klart att studentbostäderna vid Studentbacken blir verklighet – trots protesterna, rapporterar Stockholmdirekt.
ANNONS

2015 beslutade kommunfullmäktige om att säga ja till detaljplanen som innebär en utbyggnad på 400 studentbostäder vid Studentbacken på Gärdet. Men förslaget har varit omdiskuterat, något Mitt i tidigare rapporterat om.

I juni 2015 upphävde länsstyrelsen kommunens beslut att anta detaljplanen. De menade att det skulle ha en negativ påverkan på riksintresset Nationalstadsparken.

Därefter har stiftelsen Stockholms Studentbostäder (SSSB) också tagit sig igenom en överklagan från mark- och miljööverdomstolen.

Här ska de nya studentbostäderna byggas.

”Den här gången vann samhällsintresset”

Men nu står det klart att SSSB, som redan har 450 studentbostäder i området, får bygga de 400 nya studentbostäderna trots protesterna, rapporterar Stockholmdirekt.

– Jag har full respekt för deras synpunkter, men den här gången vann samhällsintresset. Det innebär att vi nu kan gå vidare och förverkliga våra planer att skapa ytterligare studentbostäder på platsen, säger Ingrid Gyllfors, vd för SSSB till Stockholmdirekt.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Östermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.