ANNONS

400 nya studentbostäder till Flemingsberg

De nya studentbostäderna ska byggas vid Karolinska Huddinge.
De nya studentbostäderna ska byggas vid Karolinska Huddinge.
I somras började inflyttningen i 433 nya studentbostäder i Campus Flemingsberg. Men det kommer mera. Nyss tecknades avtal om 400 till.
ANNONS

Det är företaget Byggvesta som får köpa mark av landstinget för att bygga 400 nya studentbostäder i anslutning till den nya entrén till Campus Flemingsberg och Karolinska Huddinge. Samma företag byggde också de bostäder där studenter just nu håller på att att flytta in. Även Huge uppför studentbostäder i området. Totalt ska det bli 1170 studentbostäder i Flemingsberg.

Projektet Sthlm6000+ satte för fyra år sedan målet att få 6000 nya studentbostäder till länet 2017. Det målet kommer inte att uppnås.

– Men fram till 2019 gör vi bedömningen att det nästan kommer att dubbleras. Då hamnar vi på 10600 till utöver de 12 500 som fanns tidigare. Så det är en stor framgång, säger Sten Wetterblad, ordförande i Sthlm6000+.

Under året kommer Huddinge  att ha fått 675 nya studentbostäder. Efter Stockholm har kommunen byggt flest studentbostäder i länet de senaste fyra åren. När de 400 bostäderna vid sjukhuset kommer att stå klara vågar Sten Wetterblad inte uttala sig om. Först ska detaljplanen bli klar och det arbetet påbörjas våren 2018.

– Men man har bråttom så kommunen ger det nog högsta prio, säger han.

Sthlm6000+ är ett projekt där åtta stockholmskommuner, landstinget, länsstyrelsen, lärosätena, bostadsbolag, byggherrar och byggare samarbetar för att snabba på uppförandet av fler studentbostäder i länet.

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Huddinge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.