ANNONS

Utspring för studenter på LBS Kreativa

Justus Hörberg och Shannon Enfield jublar efter tre långa år.
Justus Hörberg och Shannon Enfield jublar efter tre långa år.
Shannon Enfield.
Shannon Enfield.
Trots regn, blåst och busväder var de nybakade studenterna på LBS Kreativa gymnasiet på gott humör.
ANNONS

Det var en ovanligt kall och bister verklighet som mötte de nybakade studenterna på LBS Kreativa gymnasiet i Enskededalen – vinden piskade och regnet öste ner.

Men trots det var det inget fel på studenternas humör.

– Det känns jättestort. Tolv år i grundskola och gymnasium är över! Jag har jobbat hårt och fått A i det mesta så jag är inte alls orolig för framtiden, säger Justus Hörberg som gått spelutvecklingsprogrammet.

Trots de fina betygen är det läge för en pluggpaus. Justus ska ta ett sabbatsår för att arbeta som studiepedagog på Ingridskolan. Sedan tänker han fortsätta att förkovra sig i spelutveckling.

– Jag vill bli en pionjär inom spelutveckling, en som arbetar för nästa generation, säger han.

Shannon Enfield är en annan av studenterna på LBS Kreativa gymnasiet. Direkt efter utspringet möttes hon av en stor kyss från pojkvännen. Dessförinnan har hon tillbringat tre år på spelgrafikprogrammet. Det har varit roliga år, tycker hon.

– Jag är glad för att jag klarat det bra så att jag kan fortsätta att studera. Först ska jag läsa in matten på Komvux, sedan ska jag fortsätta att studera design. Jag vill fortsätta att vara kreativ och är hoppfull om att nå mina mål, säger hon.

Många hade samlats för att se utspringet.

Shannon Enfields pojkvän gratulerade med en kyss.

Regnet öste ner, men det påverkade inte studenternas humör.

ANNONS