Pop-up studio på Kista torg avslutar med fest

Containern som är en popup studio.
Containern som är en popup studio.
I början av april parkerade en container på Kista torg som fungerat som en pop-up studio där unga har fått göra film och musik.
På fredag avslutas workshopen med en stor fest där de lokala talangerna visar upp vad de gjort under de tre veckorna.

Den 4 April parkerade organisationen Turning Tables en mobil ”pop-up studio” i en ombyggd container på Kista Torg.

En tre veckor lång musik- och filmworkshop för ungdomar i området mynnar nu ut i en avslutande fest i Kista den 27 April där allmänhet och inbjudna kommer att få se lokala talanger uppträda och visa upp vad de har skapat under dessa veckor.

Målet har varit att ge ungdomar en plattform att berätta sin egen historia

– Målet har varit att ge ungdomar en plattform att berätta sin egen historia och få möjligheten att uttrycka sig genom film och musik, och nu är vi otroligt stolta över att kunna visa upp vad vi tillsammans har skapat, säger Anna Schori, en av eldsjälarna hos Turning Tables Sweden i ett pressmeddelande.

Skaparstudio

I containerstudion har deltagarna under ledning av yrkesverksamma instruktörer från film- och musikbranschen och med hjälp av den senaste teknologin fått uttrycka sig genom rap, elektronisk musik, dokumentärfilm, kortfilmer, musikvideos, spoken work poesi med mera. Allt kommer att visas upp på scenen på Kista torg på fredag mellan klockan 18 och 20.

Workshopen genomförs i samarbete och med stöd av Fackförbundet Vision.