ANNONS

Stulen keps ledde till skallning och ungdomsvård

En stulen keps tillsammans med flertalet hot i Gustavsberg ledde till att en person skallades och att en 17-åring dömdes till ungdomsvård.
ANNONS

Förra året den 5 juni utspelade sig flertalet scener i närheten av Abborrberget och den närbelägna tennishallen i Gustavsberg. Allting började med att en 17-åring stal en keps från en annan 17-årings huvud i samband med ett bad som den bestulna 17-åringen och hans vänner skulle ta. För att få tillbaka sin keps ringde 17-åringen sin pappa som befann sig i närheten.

Pappan, en 47-årig man, cyklade mot platsen och fick syn på den misstänkte 17-åringen som kom gåendes med tre andra över en bro. Efter aggressiv ordväxling och knuffar lyckades pappan få tillbaka kepsen. När pappan mötte upp med sin son och sonens två kompisar för att ta bussen, möttes de återigen av 17-åringen och de tre andra personerna.

Situationen blev hotfull och 17-åringen utdelade dödshot mot pappan, sonen och sonens två kompisar. Det slutade med att pappan skallade en annan person, en 18-åring, som enligt pappan ska ha stått nära och utdelat hot mot honom. Huruvida dödshot framförts kunde enligt Nacka tingsrätt inte bevisas och 18-åringen friades från anklagelserna. Pappan blev också friad då tingsrätten ansett att han handlat i nödvärn. 17-åringen är sedan tidigare dömd för två fall av misshandel, och han dömdes för att stulit kepsen och utdelat dödshot. Påföljden blev ungdomsvård.