ANNONS

Körde stulen lastbil i 110 – mot enkelriktat

Vansinnesfärden började på Frejgatan.
Vansinnesfärden började på Frejgatan.
Föraren stoppades i Solna, efter att ha krockat med en personbil.
Föraren stoppades i Solna, efter att ha krockat med en personbil.
Vansinnesfärden mellan Vasastan och Solna varade i en kvart.
Under tiden lyckades mannen krascha in i en personbil, köra mot enkelriktat och passera flera rödljus.
Nu åtalas han för rattfylleri och grov vårdslöshet i trafik.
ANNONS

Händelsen ägde rum 17 november i år. Mannen, en 32-åring, stal en lastbil utanför en kemtvätt på Frejgatan och körde i ilfart längs med Birger Jarlsgatan.

Efter följde lastbilens förare, tillsammans med ett vittne.

Krockade med personbil

Men 32-åringen lät sig inte stoppas. Han fortsatte sin vansinnesfärd via Frejgatan mot Norrtull och sedan vidare till E18 norrut. Först på SJövägen i Solna tog det stopp, efter att mannen krockat med en personbil.

Under färden som pågick i knappt en kvart hann 32-åringen köra mot enkelriktat, krascha med flera skyltar och köra in i en rabatt – allt i 110-140 kilometer i timmen. Enligt vittnen ska han också ha kört mot rött vid flera trafikljus.

Åtalas för rattfylla

Vittnena som följde efter bilen under hela färden lyckades hålla fast mannen tills polisen kom för att gripa honom. När mannen greps var han, enligt polisen, så pass påverkad att han inte kunde stå upp.

”Jag har under mina över tjugofem års polisarbete nästan aldrig sett en sådan totalt påverkad och utslagen förare”, säger en av poliserna i förhör.

Han åtalas nu för tillgrepp av fortskaffningsmedel, grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning, rattfylleri och narkotikabrott.

Enligt åklagaren Nathalie Müntzing är det oklart vad mannen hade för motiv när han stal lastbilen. Det finns inga misstankar om att det ska ha rört sig om ett terroristbrott.

– Det har inte funnits några sådana misstankar om det över huvud taget, säger hon.

ANNONS
ANNONS