ANNONS

Vem har stulit barnens älsklingskanin Albin?

Albin.
Albin.
Populära Albin har bott på gården i två år.
Populära Albin har bott på gården i två år.
Stöld av en 7-kiloskanin bör inte kunna ske särskilt diskret, resonerar personalen på Augustendals 4H-gård som nu efterlyser sin försvunne Albin.
ANNONS

Tisdagen den 1 maj började som vanligt på Augustendals 4H-gård med att djuren släpptes ut på morgonen. Men vid 12-tiden gjorde personalen den chockartade upptäckten: stängslet till en av hagarna var uppklippt. Albin, gårdens enda kaninhane, var borta.

– Det är helt sjukt. Vi är jätteledsna allihopa, säger My Hemphälä som jobbar på gården.

Ett mysterium

Albin har bott på gården i två år och blivit mycket poppis bland barnen, både för sin charm och sin storlek. Saknaden är stor.

– Albin är speciell, han är väldigt stor och snäll, och lätt att lyfta. Våra fyra kaninhonor tyr sig till honom också, säger My Hemphälä.

Flera saker förbryllar med Albins försvinnande. Dels att det inträffade dagtid, under en mycket kort tid då hagen var obevakad av personalen. Dels är Albin en rejäl kaninkille på 6-7 kilo.

– Någon borde ha sett något, menar My Hemphälä.

Personalen är övertygade om att en stöld begåtts, på det sönderklippta nätet har de hittat spår från en möjlig förövare i form av klädludd.

Har polisanmälts

Vem stjäl en kanin – det är frågan. Händelsen är polisanmäld.

– Vi har ingen aning, det kan vara en barnfamilj som vill ha en kanin. Eller någon som tagit honom för mat, det är mycket kött på honom, säger My.

ANNONS

Nu hoppas de att den som gjort iakttagelser hör av sig och att Albin får komma hem.

– Det skulle betyda jättemycket, säger My Hemphälä.

Vet du mer? Maila anna.wachenfeldt@mitti.se