ANNONS

Stulna cyklar säljs på auktioner

Fler Vallentunabor som drabbas av cykelstöld skulle få återse sina hojar om de antecknat ramnumret.
ANNONS

Cykelstölderna i Vallentuna stiger under vår- och sommarmånaderna och i år är inget undantag. Enligt statistik från Brottsförebyggande rådet rapporterades elva cykelstölder i juni och hittills i juli har polisen fått in sex anmälningar om stulna cyklar.

Det kan jämföras med en anmälan i månaden januari-mars. Enligt polisen försvinner många längs Roslagsbanan där folk parkerar cyklarna och byter till tåget.

Fler skulle kunna få återse sina tvåhjulingar om de kommit ihåg att skriva ner cykelns ramnummer – det unika nummer som finns inetsat på alla cyklar.

– Folk är så dåliga på att ta ramnummer. De anger bara färg och modell i anmälan och då är det svårt för oss att para ihop dem med cyklar vi får in, säger närpolischef Stefan Dahlgren.

Stulna cyklar som polisen beslagtar behålls i förvar i minst tre månader. Om ägare och cykel inte kan matchas under den tiden får cyklarna i stället nya ägare.

– Vi har nog 20-30 cyklar som vi inte har hittat ägare till och som kommer att gå till Bålsta auktionskammare.

För att undvika det uppmanar nu polischefen folk att se till att anteckna ramnumret.

– Även om cykeln är gammal finns det någon form av nummer eller märke. Ju mer precis man är i anmälan desto lättare är det för oss att para ihop dem sedan. Har vi ramnumret får man igen sin cykel.

Vi har nog 20–30 cyklar som vi inte har hittat ägare till.

ANNONS

Skulle utvisas – nu får hon stanna

Vallentuna En kvinna i Vallentuna har fått permanent uppehållstillstånd efter 18 år i Sverige. Stora delar av kvinnans vistelse här har varit illegal och nyligen nekades hon permanent uppehållstillstånd av Migrationsverket.

Men kvinnan överklagade beslutet till migrationsdomstolen, som nu har beslutat att hon får stanna i Sverige för gott. Domstolen pekar på att hon har hela sin familj här och att hon inte har vistats i sitt hemland på väldigt lång tid.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Vallentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.