ANNONS

Sture Allén den yngre satsar solo

Sture Allén d y släpper singeln "Tro mig" och en tillhörande video på torsdag den 19 november.
Sture Allén d y släpper singeln "Tro mig" och en tillhörande video på torsdag den 19 november.
Han är frontmannen från hiphopgruppen Svenska Akademien som blev tjänsteman på Miljöpartiet. Nu gör Brommabon Sture Allén den yngre debut som soloartist.
ANNONS

Rapparen och sångaren Carl-Martin Vikingsson kallar sig Sture Allén den yngre som artist och han var med och grundade hiphopreggaegruppen Svenska Akademien för 16 år sedan. Svenska Akademien var som störst i mitten på 2000-talet och Carl-Martin Vikingsson har de senaste åren arbetat som projektledare för Miljöpartiet i Stockholms län.

– Musik och politik är de två grejer som jag intresserar mig för, säger 37-årige Carl-Martin Vikingsson som bor med sambo och två barn i Åkeslund.

För honom har det varit skönt att arbeta med något annat då han inte riktigt vetat vad han velat med musiken. Svenska Akademien är ett uttalat politiskt band. Som soloartist vill Carl-Martin Vikingsson vara samhällstillvänd men samtidigt subtil.

– Det är intressant att skriva samhällstillvända texter utan att vara kategorisk. Jag vill vara mer personlig än vad jag har varit tidigare, säger han.

På torsdag den 19 november släpps singeln ”Tro mig”. Under vintern planerar artisten att släppa fler låtar och till våren hoppas han ha klart ett helt album. Musikaliskt blandar Sture Allén den yngre hiphop och reggae med andra influenser.

Att Carl-Martin Vikingsson växte upp i Landskrona hörs på den skånska dialekten. I Stockholm har han även bott i Södertälje och Botkyrka. De senaste fyra åren har han bott i Åkeslund och han trivs utmärkt.

– Bor man här har man liksom tillgång till både fin- och ful-Bromma om man kan säga så.

Han konstaterar att Bromma är rätt homogent jämfört med andra förorter men trivs med lugnet.

– Jag cyklar mycket till och från stan. Det är lugnt och skönt här men samtidigt nära till innerstan, säger han.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Bromma direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.