Sturebybon Albin Ring har arbetat mot livsmedelsfusk i över tio år. Han är jurist på Stockholms stad och även sekreterare i den statliga utredningen mot fusk i livsmedelskedjan som ska överlämnas till regeringen senare i juni. Nu har han skrivit spänningsromanen Dött kött, baserad på verkliga händelser.

– Som jurist på livsmedelskontrollen har jag stött på otaliga exempel på fusk och det var så jag fick idén till boken. En restaurang som återanvände matrester och en älgkorv som innehöll kamel är bara några exempel. Jag ville skriva en bok om hur livsmedelsfusket faktiskt ser ut, säger Albin Ring.

Slaktis – "perfekt" plats

Större delen av boken utspelar sig i Slakthusområdet, och läsaren får följa stjärnkocken Jonas Karlsson som mot sin vilja dras in i ett systematiskt livsmedelsbedrägeri.

– Platsens fascinerande miljö och historia, enligt mig, utgör en perfekt plats för en spänningsroman. Det känns extra kul att ha skrivit om området som det en gång såg ut, när det nu genomgår stora förändringar, säger Albin Ring.