ANNONS

Sturebyskolan ska få plats för 1 170 elever

Sturebyskolan ska få 1 170 permanenta elevplatser.
Sturebyskolan ska få 1 170 permanenta elevplatser.
Sturebyskolan ska byggas ut och få plats med 300 fler elever – totalt 1 170 permanenta platser i årskurs F-9.
Ombyggnationen ska vara klar 2020.
ANNONS

Den 21 september fattar utbildningsnämnden beslut om att bygga ut Sturebyskolan. skolan har idag 888 permanenta elevplatser och kommer att få 1 170 platser.

– Det här är en stor och efterlängtad förstärkning av Sturebyskolan, som är prisbelönt för sin utbildningskvalitet. Att ännu fler elever får ta del av den här fina lärmiljön är något som verkligen gläder mig, säger skolborgarrådet Olle Burell (S) i ett pressmeddelande.

Idag går en del av eleverna vid Sturebyskolan i tillfälliga paviljonger som måste avvecklas på grund av att det tillfälliga bygglovet upphör. Samtidigt har  det sedan länge funnits ett behov av att öka skolans kapacitet.

Paviljongerna rivs och en ny byggnad för elever i de lägre åldrarna byggs. Matsalsbyggnaden byggs om och byggs till, idrottshallen blir större och omklädningsrummen byggs ut. Nya klassrum ska skapas och biblioteket återskapas där det tidigare legat, så att det kan öppna sig mot ljushallen och vara en central del av skolan. När de nya skollokalerna är klara och ombyggnationen är helt klar ska skolgården göras i ordning.

Ombyggnaden beräknas vara klar 2020 och gå loss på 147 miljoner kronor.

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort – Bandhagen Årsta Högdalen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.