ANNONS

Sturecompagniet avvisar kritiken

Sturecompagniet serverade sprit till kraftigt berusade gäster och fick en varning av staden. Nattklubben överklagar beslutet eftersom man menar att en berusad gäst på 18 000 är lite.
ANNONS

I förra veckan kunde Lokaltidningen Mitt i berätta att nattklubben Sturecompagniet varnats av tillståndsenheten i Stockholms stad.

Krogen ska ha sålt alkohol till 33 berusade gäster sedan 2011 – gäster som sedan orsakade bråk.

Staden anser därför att det måste till en förbättring.

– Varningen är Sturecompagniets första på över 15 år. Den gäller 33 personer som tillståndsenheten tyckte var för onyktra. Tidsperioden är 26 månader och under den tiden har vi haft 587 457 gäster. Vi tycker inte att en överserverad berusad gäst på 18 000 föranleder en varning, säger Stureplansgruppens vice vd Per Gunne.

Sturecompagniet kommer därför att överklaga till förvaltningsrätten, eftersom man tycker att kommunens krav på Stureplansgruppen, som driver krogen, är orimligt hårda.

– Stureplansgruppen har varit med och grundat bland annat Stad-projektet, Krogar mot knark och Ficktjuvsgruppen. I våras gjorde vi en berusnings­studie på Sturecompagniet tillsammans med kommunen. Vi har en genomsnittlig berusning på våra gäster på 0,75 promille, det motsvarar knappt salongsberusad, säger Per Gunne.

Berns, som också drivs av Stureplansgruppen, får också en varning för brister i alkoholserveringen.

Men trots varningarna tycker han att relationen till myndigheterna är bra.

– Samverkan med polis och kommun är tät. Vi tycker givetvis olika ibland, det här är ett sånt tillfälle, och det är därför vi valt att överklaga, säger Per Gunne.

ANNONS
Fakta

Polisen vill korta öppettiden

Sturecompagniet varnades eftersom flera gäster slagits på krogen efter att ha blivit serverade alkohol, trots att de ska ha varit kraftigt berusade.

Polisen vill att klubben ska stänga klockan 03 i stället för 05 för att minska problemen.

Stockholms stad tycker det räcker med en varning för att få krogen att se över sina rutiner.