ANNONS

Beslut om Stureplan skjuts upp igen

Stureplan.
Stureplan.
I september bordlades byggplanerna i Sturekvarteren. På torsdagen skulle ärendet upp igen hos politikerna, men något beslut blev det inte.
ANNONS

Den 21 september valde en enig stadsbyggnadsnämnd att bordlägga det kontroversiella ärendet och därmed skjuta upp ett beslut om hur man ska gå vidare med planerna för Stureplan.

På torsdagen gjordes ett nytt försök, men inte heller nu togs något beslut. Ärendet är bordlagt för andra gången.

– Majoritetens oförmåga att sätta ner foten kring Stureplan är anmärkningsvärd. Trots att flera partier har uttryckt tveksamhet har man inte förmått löpa linan ut och sätta stopp för rivningarna. Istället skjuts hela projektet på framtiden gång på gång, säger Björn Ljung (L), gruppledare i stadsbyggnadsnämnden i ett pressmeddelande.

Rivningar bakom kontrovers

Kritiken mot Stureplanerna har framför allt handlat om vilka byggnader som ska rivas och vilka som ska bevaras. Även den långa byggtiden har kritiserats.

– Ärendet bordlades eftersom vi inte är helt klara. Det är ett stort ärende med många knökiga detaljer och vi har inte hunnit diskutera oss samman än, säger Stadsbyggnadsborgarrådet Roger Mogert (S).

Vad är det som gör att det tar tid?

– I nån mening är det andra ärenden som har kommit emellan men det är också ett beslut som vi ska leva med i 50 år. Då tycker jag inte att det är orimligt att det får ta två tre veckor till innan vi sätter ner foten om hur vi gör.

Vad hoppas ni få fram under ytterligare några veckor?

ANNONS

– Vi måste vara överens om vad vi vill och det tar tid att komma dit.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.