ANNONS

Stureplansskärmen bortskänkes

Storbildsskärmen vid Stureplan har nio år på nacken. Nu skänks skärmen bort via en annons på Blocket – och intresset är oväntat stort.
ANNONS

På hörnan av huset där Spy bar huserar, mittemot Svampen, har Stureplansskärmen sedan 2007 visat många kända ansikten i olika reklamkampanjer.

Men i går morse klockan 10.02 dök en något udda annons med rubriken ”Stureplansskärmen bortskänkes mot avhämtning” upp på Blocket. Och nej, det är inget skämt.

Trots att den 90 kvadratmeter stora skärmen, enligt annonsen, har många brinntimmar kvar i dioderna är det i slutet av juli dags för skärmen att plockas ner och lämna plats för en ny, större och modernare storbildsskärm som monteras upp och tänds den 15 augusti.

Enligt Johan Forssell, marknadsansvarig på företaget Atracta som äger skärmen, har intresset för storbildsskärmen varit större än väntat.

– Det fick lite större proportioner än vad vi hade tänkt oss. Vi tänkte att vi skulle hitta en härlig arvtagare till vår skärm lite lugnt och fint, men det var många som såg den.

Omkring 24 timmar efter att annonsen lades upp har de fått in omkring 70-80 förfrågningar.

– Det är allt i från ideella organisationer och sportföreningar, till bolag liknande vårt och så är det en annan privatperson som kanske har någon idé om vad de ska hitta på. Man önskar att det var samma respons när man själv la ut något privat, säger Johan Forsell och skrattar.

Under de närmsta dagarna kommer ett urval att ske.

– Det är så många glada människor som hör av sig så det är jättekul. Nu vi vill hitta en positiv arvtagare som kan ta över vår skärm.

ANNONS

Den som vill hämta skärmen måste dock vara beredd att plocka upp den vid en specifik tid, ett specifikt datum i slutet av juli, med en lastbil som klarar cirka 4 ton. Posten är med andra ord inget alternativ.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Östermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.