Sture, 78, bestals på sin plånbok i sitt hem

Insändarskribenten hyllar personen som hittade plånboken.
En annan plånbok.
Sture, 78, har blivit bestulen på 12 500 kronor från sitt hem i Danderyd.
Han misstänker nu att pengarna försvunnit i samband med en kommunal tjänst.

Sture, 78, upptäckte under tisdagen att hans plånbok försvunnit från hans sovrum. Plånboken innehöll kontanter och flera kort.

– Först tänkte jag att måste ha förlagt den. Så jag letade överallt. Men jag hittade den inte. Och jag tar aldrig med mig plånboken när jag går ut, utan bara körkort och bankkort, så det var konstigt, säger han.

Efter att han undersökt saken närmare, och kontaktat sin bank fick han reda på att pengar hade försvunnit från ett av korten. Och att ett annat spärrats automatiskt – efter att någon hade försökt ta ut pengar på det men slagit fel kod tre gånger. Sammanlagt har han blivit av med 12 500 kronor.

Kommunen utreder händelsen

Nu misstänker Sture att pengarna kan ha försvunnit i samband med en kommunal tjänst.

– Jag kan ju inte veta helt säkert, men jag förstår inte hur det annars ska ha gått till. Ingen annan har varit inne här, och jag tar som sagt inte med mig plånboken ut, säger han.

Margareta Heimer, socialkontorets direktör, säger att händelsen i första hand är en fråga för polisen, men att kommunen ska utreda saken.

– Tyvärr händer det att det sker stölder, vilket är tråkigt för alla. Mannen har polisanmält händelsen, så att de kan gå vidare med saken. Men vi ställer också frågan till de två företagen som varit där, vad de gör åt det här. Sånt här måste utredas, säger hon

Stefan Dahlgren, kommunpolis i lokalpolisområde Täby, bekräftar att händelsen är polisanmäld och undersöks av utredningsenheten.

Har du eller någon du känner varit med om något liknande? Tipsa reportern på telefon: 08-550 550 78 eller mejl: josefin.gruner@mitti.se