ANNONS

Även Ica Stuvsta slutar som postombud

Ica stuvsta slutar som postombud. Maria Rowland, ägare
Maria Rowland, ägare till Ica Stuvsta, berättar att butiken inte har plats för alla paket.
Ica Stuvsta
Ica Stuvsta.
Ica Stuvsta slutar som postombud. Det innebär att många Stuvstabor får längre för att hämta och lämna paket. I stället får många ta sig till stora Coop-butiken i Stuvsta.
ANNONS

Det är inte bara Ica Kvarnen som slutar som postombud. Även Ica Stuvsta säger upp sitt avtal med Postnord, från den sista januari.

Orsaken är att Ica Stuvsta, precis som butiken på Kvarnbergsplan, inte har plats att förvara paketen som blir allt fler.

– Den största orsaken är platsbristen. Paketen tar över, vi får inte plats för våra livsmedel, säger Maria Rowland, ägare till Ica Stuvsta.

För låg ersättning

Hon anger även personalens försämrade arbetsmiljö, i samband med pakethanteringen, samt Postnords enligt henne för låga ersättning som orsaker till att butiken slutar som postombud.

– Om det hade varit lönsamt att vara postombud för oss hade vi kanske kunnat se en lösning. Som det är nu är ersättningen lägre än det kostar mig. Men den största orsaken är platsbristen, säger Maria Rowland.

Maria Rowland, ägare till Ica Stuvsta.

ANNONS

Vissa får Direkten

Hushåll med postnummer 141 41, 141 43 och 141 39 kommer att ha Direkten i Stuvsta som postombud. Övriga Stuvstabor får stora Coop i Stuvsta som ombud.

Maria Rowland beklagar att blir längre för många Stuvstabor att hämta och skicka paket.

– Jag hade hoppats på att Direkten skulle få fler hushåll. Det är klart att jag är orolig för att förlora en del kunder också, men jag sparar på kostnader med.

Hur tycker du att posten ska lösa sin paketutdelning? Var ska folk hämta paket?

– Det är klart att Postnord skulle kunna öppna egna utlämningsställen, säger Maria Rowland.

Fakta

Du kan välja Direkten ibland

Hushåll med postnummer 141 41, 141 43 och 141 39 kommer att ha Direkten i Stuvsta som postombud. Övriga Stuvstabor får stora Coop i Stuvsta som ombud.

Postnord poängterar dock att alla Stuvstabor kan fortsätta välja Direkten som utlämningsställe, i fall det valet finns när man beställer varor på nätet.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.