ANNONS

Styckmördad person identifierad

Den 27 juni hittades en stycka kropp i en bil i Sollentuna. Bilden är en arkivbild.
Den 27 juni hittades en stycka kropp i en bil i Sollentuna. Bilden är en arkivbild.
För två veckor sen hittades likdelar i en bil i Silverdal. Nu har kroppen identifierats. En person har suttit häktad i två veckor, misstänkt för mord.
ANNONS

En kropp hittades styckad i en bil i Silverdal i Sollentuna den 27 juni.

Lokaltidningen Mitt i kan nu berätta att kroppen har identifierats och att anhöriga har underrättats. Personen som hittats död var en man och polisen misstänker mord.

Kunde inte göra något åt övergiven bil

En man i 40-årsåldern är misstänkt för mordet och har nu suttit frihetsberövad sen den 27 juni. Han häktades torsdagen den 29 juni efter att ha erkänt att han dödat den person som hittats i bilen.

Attunda tingsrätt har tidigare meddelat att åtal ska vara väckt senast den 27 juli.

Det var för två veckor som en delar av en kropp hittades i en avställd bil i ett bostadsområde i Silverdal. Enligt boende i området luktade bilen mycket illa och det satt flugor på fordonet, skriver TT. Enligt kriminaltekniker hittades kroppsdelar i svarta sopsäckar och ett yxliknande föremål i bilen.

Bilen ska ha stått på gatan i flera månader. Enligt boende som Aftonbladet har pratat med kontaktades kommunen om bilen redan i september i fjol. Men ingen kom ut. I mitten av juni kontaktades kommunen igen och kom ut till platsen efter några dagar. De tillkallade polisen.

Polisen ska ha skickats ut till platsen den 27 juni. Då ska den misstänkte mannen ha kommit fram till poliserna och erkänt att han dödat en äldre person för ett år sen, enligt Aftonbladets källor.

ANNONS

Den misstänkte mannen är tidigare ostraffad.

Den misstänkte och offret ska inte ha varit släkt med varandra, men enligt den misstänkte begick han dådet för att den mördade ska ha velat dö. Enligt den misstänkte mannen ska han ha erbjudits arvode för det, skriver Aftonbladet.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.