Välj ditt område
Gillar cykel som transportmedel.
Gillar cykel som transportmedel.

Han ska styra upp Sundbybergs cykelnät

Nyheter 

I veckan klubbades Sundbybergs cykelråd som består av politiker och representanter från cykelorganisationer. Per Ankersjö är ordförande.

Hallå där Per Ankersjö (C), före detta borgarråd i Stockholm och nyvald ordförande för Sundbybergs cykelråd. Rådet ska tycka till om nya byggprojekt och ta initiativ till cykelsatsningar i Sundbyberg.

– Jättespännande. Jag har jobbat mycket med cykelfrågan, inte minst som stadsmiljöborgarråd i Stockholms stad. Jag var drivande i att ta fram den så kallade cykelmiljarden och har ett brinnande intresse för cykling. När regionen växer är det inte hållbart att alla sätter sig i en bil.

Vad är utmaningen?

– Sundbyberg är en av de städer som utifrån yta växer mest i Europa. När det byggs så mycket måste cykeln vara med från början. Många som flyttar in i Sundbyberg har ofta råd med både en och två bilar, då måste vi se till så man väljer bort den utvägen.

Vilka problem har Sundbyberg som cykelstad?

– Jag har cyklat runt en del, och det är absolut inget hopplöst fall. Sundbyberg ligger i framkant som enda kommunen med ett cykelråd. En sak man kan jobba med är att bort platser där det händer olyckor och uppstår konflikter, och leda om cykelbanor förbi byggområden.

 

Fler nyheter från Hela Stockholm

De första modulbostädena i Haninges mottagningsplan för 2017 ska flyttas in här i skogspartiet i södra Handen innan sommaren
Bostad

Första modulbostäderna i Haninge på väg upp

matbutik
Nyheter

Då stänger Hemköp i city

Nyheter

Ny tunnelbana – så påverkas trängselskatten

Bostad

Primus: Ny lösning för buller och båtklubb

Brott

Man åtalad för våldtäkt på krog i Åkersberga

Nyheter

Här köpte drottningen första Majblomman