ANNONS

Styrelsestriden kan bli fall för HD

Nu kan Högsta domstolen få lösa bråket om styrelsen i Husby islamiska kulturcenter. Om den inte tar upp fallet kan Kronofogden kopplas in och tvinga bort den nuvarande styrelsen.
ANNONS

Lokaltidningen Mitt i har tidigare berättat om bråket mellan styrelsen och medlemmarna i Husby Islamiska kulturcenter, även kallad Husby moské.

Bråket i föreningen nådde sin kulmen i februari i år då en grupp bröt sig in föreningens lokaler. De hade synpunkter på hur föreningen skulle skötas och förskansade sig där.

Den gamla styrelsen ansökte om särskild handräckning hos Kronofogden för att avvisa de som tagit sig in, men fick avslag. Ärendet gick vidare till Nacka tingsrätt som i november i år meddelade att den nya styrelsen ska lämna föreningens lokaler i Husby. Ärendet överklagades till hovrätten som fastställde tingsrättens beslut.

– Den nya styrelsen får vara kvar i föreningens lokaler under de tre veckor som gäller för att överklaga hovrättens beslut till Högsta domstolen, säger ombudet Henrik Wollsén.

Nu hoppas han och den nya styrelsen att HD ska klargöra vilken styrelse som är den rätta för Husby islamiska förening.

– Den frågan har aldrig prövats av domstolarna då det nu blev ett mål om att avhysa den nya styrelsen från lokalerna, säger Henrik Wollsén.

Elin Alfheim, som är den gamla styrelsens ombud, säger att de hittills har haft domstolarna på sin sida.

– Återstår att se om den nya styrelsen överklagar till HD. Annars kan det bli avhysning genom Kronofogden, säger hon.

Det kan bli avhysning genom Kronofogden.

ANNONS

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Kista direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.