ANNONS

Så vill nya styret göra Granängsringen tryggare

Det nya styret anser att tryggheten behöver öka i Granängsringen.
Otryggheten har ökat sedan Ica-butiken stängdes, enligt Anita Mattsson.
Det nya styret vill att tryggheten ska öka i Granängsringen.
"Vi kan inte acceptera att känslan av att vara trygg i sin hemmiljö ska skilja sig så mycket beroende på var i kommunen man bor", skriver Anita Matsson (S), i ett ordförandeuppdrag.
ANNONS

Det nya styret – Socialdemokraterna, Liberalerna och Miljöpartiet – vill se att det görs mer än i dag för att förbättra tryggheten i Granängsringen.

”Trots olika insatser vittnar boende i Granängsringen om att de inte vågar gå ut på grund av den otrygghet som bland annat den öppna droghandeln och narkotikaanvändandet skapar”, skriver Anita Mattsson i det ordförandeuppdrag som ska upp i kommunstyrelsen nästa vecka.

Ny grupp ska formas

Hon menar att utvecklingen går åt fel håll och att otryggheten har ökat sedan Ica-butiken stängdes och färre rör sig runt torget.

I ordförandeuppdraget föreslår hon att kommundirektören sätter ihop en grupp som ska identifiera vad mer kan göras, både på kort och lång sikt.

”Den långsiktiga fysiska planeringen är viktig i sammanhanget. Men vi behöver också öka ambitionsnivån och samordna de insatser som redan görs, samt initiera nya insatser”, skriver hon.

Vilka som ska ingå i gruppen är inte bestämt, men det kan handla om personer från till exempel Tyresö Bostäder, föreningslivet och polisen.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tyresö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.