Succé för insamling mot cancer

Omkring 300 vuxna och barn deltog i söndagens löpningslopp Till Dinas minne i Runbyspåret.

I samband med loppet samlades inte mindre än 41 000 kronor in till kampen mot barncancer.

Arrangör till loppet var Fair trade runners och samtliga pengar som kom in gick till Hope som är en satsning i kampen mot barncancer. Loppet var en del av en större insamling som Väsbyparet Anders och Malin Persson står bakom. Deras dotter Dina gick tidigare i år bort i cancer. Paret Persson hade redan innan loppet i söndags samlat in över 170 000 kronor till Hope.

– Hope är den viktigaste satsningen som görs just nu inom det här området och den satsningen är helt beroende av insamlade pengar, säger Anders Persson som gladdes över den stora uppslutningen i Runby.

– Fantastiskt att så många var där och gör något bra tillsammans för en bra sak och ett stort tack till Fair trade runners som gjorde detta möjligt.

Hope är en förkortning för hematologisk onkologisk prövningsenhet och är en enhet vid Astrid Lindgrens barnsjukhus som ska möjliggöra innovativa behandlingar för barn från hela landet. Hope finansieras bland annat av stiftelsen Entrepreneurs för Good som grundades 2015 av Fredrik och Johanna Malm vars 3-årige son Nelson gick bort i cancer.