Succé för Kjelles fotbollsläger

Bojan Djordjic betalade planhyran.  arkivfoto
Bojan Djordjic betalade planhyran. arkivfoto
En internetinsamling till ett fotbollsläger i Kista i har blivit en succé.

Orsaken verkar vara initiativtagaren Kjell Erikssons 30-åriga engagemang som fritidsledare.

– Kjelle hade alltid tid, säger fotbollsstjärnan Bojan Djordjic, som själv skänkt pengar.

Kjell Eriksson, mer känd under smeknamnet Kjelle, arbetar nume­ra i Igelbäcksskolan i Kista, men är kanske mer känd för sitt långa engagemang i fritidsgården Gläntan som stängde för några år sedan.

Under någon vecka har en insamling hållits på internet till det som kallas Kjelle football camp, ett fotbollsläger i juni för barnen på Igelbäcksskolan. Där ska de få chansen att träffa professionella tränare och utvecklas som fotbollsspelare.

– Det hela startade med att det var några ungdomar som uppskattade det jag gjorde på Gläntan. Jag var med i radio och efter det hörde de av sig från insamlingshemsidan Polstjärnan. De frågade mig om det fanns något projekt som jag skulle vilja göra, säger Kjell Eriksson.

Insamlingen hade bara legat ute i någon vecka när den slog sidans rekord i antal delningar på Facebook. Totalt behövs 10 885 kronor. Förra veckan var insamlingen redan uppe i över 9 000 kronor.

Flera som tillbringat sin barndom på Gläntan har bidragit med pengar och engagemang. En av dem är fotbollsstjärnan Bojan Djordjic som bland annat har spelat i Manchester United. Han betalade de 1 740 kr som krävdes för planhyran.

– Jag har vuxit upp med Kjelle och han har betytt enormt mycket för mig. Han la ner så mycket tid på oss ungar. Han fick alla att känna sig välkomna. Jag har aldrig träffat en så snäll Hammarbyare i hela mitt liv, säger Bojan som har flera år i AIK bakom sig.

Vad tycker du om själva evenemanget?

– Vi behöver lite grejer som händer i Kista. Det finns massor av talanger som älskar sport i förorten. Det är kul för dem att ha något att se fram emot.

Dyker du upp själv?

– Om jag är ledig så hoppas jag det. Det är alltid kul att träffa alla.