ANNONS

Succé för operation leende på Djursholms golfklubb

Cecilia Birke och Magnus Birke har genom sin välgörenhetsgolf numer hjälpt 550 barn med läpp- eller gomspalt till ett bättre liv.
Cecilia Birke och Magnus Birke har genom sin välgörenhetsgolf numer hjälpt 550 barn med läpp- eller gomspalt till ett bättre liv.
Välgörenhetsgolfen på Djursholmsgolfklubb i måndags drog in 250 000 kronor. Helt fantastiskt, tycker initiativtagaren Cecilia Birke.

– Nu kan vi operera ytterligare 100 barn med gom- eller läppspalt, jublar hon.
ANNONS

I måndags gick den tredje upplagan av välgörenhetsgolfen på Djursholms golfklubb till förmån för Operation Smile Sverige. En medicinsk hjälporganisation som skickar volontärer för att operera barn med ansiktsdeformiteter som gom- eller läppspalt i utvecklingsländer.

– Det var helt fantastiskt, en otroligt familjär och gemytlig stämning, säger initiativtagaren Cecilia Birke som arrangerar välgörenhetsgolfen tillsammans med sin make Magnus och Djursholms golfklubb.

76 spelare startade i tävlingen. Däribland en rad kändisar som musikern Janne Schaffer, hockeyprofilen Challe Berglund och artisten Lill-Babs, som ställde upp trots att hon var sjuk.

Bara startavgifterna inbringade 250 000 kronor till Operation Smile Sverige.

– Helt fantastiskt, nu kan vi operera ytterligare 100 barn med gom- eller läppspalt, säger Cecilia Birke.

Efter tävlingen anordnades en auktion. Exakt hur mycket pengar den kommer att dra in är inte klart.

Nästa år blir det ytterligare en tävling, lovar Cecilia Birke.

– Det går inte att sluta. Alla är så positiva: ”Nästa gång köper vi två startplatser. Lova att vi gör det en gång till!” Till och med Lill Babs lovade att komma tillbaka fastän hon var brakförkyld, säger Cecilia Birke.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Danderyd direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.