Min lokala hjälte

Succé för söderortstjejer i Gothia cup

Laget firar bronspengen.
Laget firar bronspengen.
Lagkaptenen Thea Yu Sintorn är glad.
Lagkaptenen Thea Yu Sintorn är glad.
Ester Estrada Metell avlossar vänstern.
Ester Estrada Metell avlossar vänstern.
Bagarmossen-Kärrtorps damjuniorer tog brons i Gothia cup.

– En riktig skräll, säger tränaren Felipe Estrada.

Bagarmossen Kärrtorps juniorer har aldrig tidigare tagit sig vidare från gruppspelet i Gothia cup . I år lossnade det rejält i världens största ungdomsfotbollsturnering. Laget tog sig hela vägen till semifinal i b-slutspelet för att senare vinna matchen om tredjepriset.

Lagets kapten,16-åriga Thea Yu Sintorn, menar att det också har med lagets fina sammanhållning att göra. Själv har hon spelat i klubben sedan 2011 och har inga planer på att sluta. Tvärtom hoppas hon att både hon och laget kommer att utvecklas och bli ännu bättre.

Grattis! Hur firade ni segern?

– Vi var mest himla glada tillsammans. Men på kvällen efter matchen lät ledarna oss vara ute lite länge och hänga med ett killag som vi hade träffat på turneringen. Det var liksom vår belöning efter den intensiva tävlingen och att vi hade behövt att gå och lägga oss så tidigt varje kväll.

På vägen mot brons slog BkBk lag från bland annat Tyskland, Danmark och Sverige. Tränaren Felipe Estrada fick frågan: Varför gick det så bra den här gången?

– Vi har tränat otroligt hårt hela säsongen och varje träning har det nästan varit 20 tjejer nere på Kärrtorps IP. Det ger goda förutsättningar för bra träning. Om vi fortsätter så här, men så här många tjejer i laget har vi snart ett juniorlag i den högsta åldersklassen. Det har aldrig hänt i klubbens historia.

Mitt i:s reporter Tomas Stark har tidigare rapporterat om laget och hur de går mot strömmen. Läs artikeln här.

Kolla in sista minuten av bronsmatchen och glädjen på Youtube