ANNONS

Succémackor från Malmö kommer till Kransen

Scandwich öppnar mackrestaurang i Midsommarkransen.
Scandwich öppnar mackrestaurang i Midsommarkransen.
Sedan starten hösten 2015 har bröderna Linds mackor gjort succé i Malmö. Nu tar de Scandwich till Stockholm och Midsommarkransen.
– Det finns inte många ställen som gör en macka värd namnet, säger Johan Lind.
ANNONS

Bristen på goda mackor var det som fick bröderna Johan, Oskar och Viktor Lind att starta Scandwich i Malmö för två och ett halvt år sedan.

– Vi kommer från en familj där vi alltid käkat mycket mackor. Det finns inte många ställen som gör en macka värd namnet. Många tar en torr brödbit, slänger på salami och ost, och tar massa pengar för det. Så vi började fundera på vad som händer om vi går all in och gör mackor med jävligt mycket grejer på, med restaurangtekniker från grunden, säger Johan Lind som är ansvarig för Stockholmsfilialen.

Sedan dess har det rullat på. Och nu har det blivit dags för bröderna att öppna sin andra mackrestaurang – i Midsommarkransen.

Mackor från grunden med kärlek

Konceptet blir detsamma som i Malmö: Matiga mackor gjorda från grunden med kärlek och hantverksfokus.

– Vi tror att våra mackor kan funka bra här här. Det känns som att det bor mycket folk här som gillar att gå ut och käka och testa nya saker, som kanske känner att de saknar en god macka i sina liv.

Hur ska en god macka vara? 

– Den ska innehålla väldigt mycket olika smaker, som kompletterar varandra på ett perfekt sätt. Bland annat kör vi långbakad fläsksida på några av våra mackor, det blir ju extremt gott.

ANNONS

Veganskt alternativ

På menyn (där mackorna har namn som Fläskbest, Call Me Kål och Svamp Svampsson) finns alltid ett köttskt, vegetariskt och veganskt alternativ.

Dessutom utlovar bröderna ”soft kvartershäng”.

– Vi vill bli ett ställe dit folk kommer, tar en macka, en öl och hänger med vänner och familj och har det gött, säger Johan Lind.

Quiz varannan tisdag

På det temat kommer restaurangen bland annat att bjuda in till quiz varannan tisdag, med start 3 april klockan 19.00.

– Det kommer att vara populärkulturella frågor. Kanske med lite extra fokus på film eftersom vi brinner för det.

Scandwich öppnar på Vattenledningsvägen 44, i Gyllenborgens Mat:s gamla lokaler, lördagen 24 mars klockan 14.

ANNONS