Succén med söndagsteater för barn fortsätter

Ur föreställningen "Tappa bort".
Ur föreställningen "Tappa bort".
Sedan ett år tillbaka kommer gästspel med teater, dans eller trolleri för de minsta till Kulturskolans scen i Husby.
Nu fortsätter succén med gratis söndagsteater i höst, både i Husby och i Rinkeby.

Varje söndag under hösten, fram till den 3 december, bjuds det på kvalitetsteater för de minsta barnen på Kulturskolan i Husby,

Föreställningarna är till för de minsta barnen och deras föräldrar. Efter varje föreställning bjuds det på saft och frukt.

Det är Mittiprickteatern i samarbete med Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning, Svenska bostäder och Kulturskolan Husby som ligger bakom söndagsteatern.

Under hösten blir det gästspel av Boulevardteatern, Pantomimteatern, Micaela Gustafsson, Teater De Vill, Dotterbolaget, Teater Martin Mutter och Teater Tre.

Först ut – en pjäs om vänskap

Nu på söndag, den 1 oktober, spelas Mittiprickteaterns föreställning Vill visst! som är för barn från tre år och uppåt. Det är en lekfull och musikalisk pjäs om vänskap.

På söndag den 8 oktober gästar Boulevardteatern Kulturskolan i Husby med föreställningen Tappa bort som är för barn från två år och uppåt. Lokalen ligger på Edvard Griegsgången 7.

Söndagsteater även i Rinkeby

Även i Rinkeby bjuds det på gratis barnteater, saft och frukt på söndagarna, men med start lite senare i höst. Föreställningarna spelas i Rinkeby ungdomsgård på Rinkebystråket 53.

Först ut är en trolleriföreställning med Jonas Södergren den 29 oktober.

Föreställningarna på båda platserna börjar klockan 13 och är gratis. De är populära och de som vill komma och titta bör vara ute i god tid.