Succéturen går igen

M/S Aphrodite III.
M/S Aphrodite III.
Andreas Näsman.
Andreas Näsman.
För två år sedan berättade Mitt i om en specialarrangerad båttur mellan Edsbergs slott och Nybrokajen. Nu blir den av igen.

– Kommunen borde satsa mer på båttrafik i Sollentuna, säger arrangören Andreas Näsman.

Sollentunabon Andreas Näsman ordnade våren 2014 en engångskryssning mellan Edsbergs slott och Nybrokajen. Hans tanke var att sätta fokus på möjligheterna att öppna en permanent båtförbindelse mellan Sollentuna och Stockholm.

Nu uppger Andreas Näsman att båtturen blir av igen – den här gången den 16 maj.

– Så många har varit på mig att ordna turen igen så jag gav med mig. Det är fantastiskt roligt att glädja människor, säger han.

Andreas Näsman har också ett politiskt budskap med arrangemanget. Han tycker att vattnets möjligheter inte tas tillvara i Sollentuna.

– Sollentuna och vatten hör ihop. Det finns tre båtar i kommunvapnet, ändå finns ingen gästbrygga vid Edsviken och det går inte att lägga till nånstans. Det finns heller ingen restaurang vid vattnet. Edsviken är fantastisk vacker och många vet inte ens att vattnet faktiskt är ett hav. Kommunen borde göra mer för att ordna till båtlivet.

Andreas är inte ute efter en pendlingslinje till sjöss.

– Att pendla skulle ta för lång tid så det är inte realistiskt. Men kommunen borde ordna säg tio avgångar per säsong för att visa upp Sollentuna och vattnet, säger han.

Andreas har hyrt in båten M/S Aphrodite III från Strömma Sverige. Båten går från Nybrokajen klockan 17, anländer till ångbåtsbryggan vid Edsbergs slott 18.30 och går tillbaka till Nybrokajen 18.45.

Enligt Andreas finns bara ett fåtal platser kvar.