”Sumpan blir nya Danderyd”

Förra veckas artikel om Sundbybergs bostadssituation har väckt reaktioner.

I förra numret av Mitt i Sundbyberg berättade vi om läget på bostadsmarknaden. 2 000 hyresrätter kan ombildas och redan idag har Förvaltarens kö, med drygt 45 000 köande, blivit trögare. Samtidigt fortsätter priserna på bostadsrätter uppåt.

Många har reagerat på artikeln i sociala medier. Här har vi fångat upp några synpunkter:

Jag missunnar ingen att tjäna en extra hacka på deras bostad, men jag gillar inte dagens marknad då unga måste låna miljoner (!) för att överhuvudtaget ha en chans in på bostadsmarknaden.

Det är väl bra om Förvaltaren frigör kapital för att bygga fler hyresrätter, ja om det gör så med kapitalet. De kanske delar ut det till ägaren.

Det har blivit ett klassamhälle utan dess like. Att beslutsfattare skulle ha någon större vilja att lösa bostadsproblematiken är inte sannolik då flertalet av dom troligt sitter på bostadsrätter/villor osv och skulle då själva förlora ekonomiskt på det.

Självklart blir det tuffare för dem som söker bostad om antalet hyresrätter minskar genom ombildning. Och även om t ex Wallenstam vill bygga så kommer det fortfarande vara tuffare.

Ibland låter det som att en ombildad hyresrätt är en bostad som upphör att existera. Så är det så klart inte, förutom möjligen ur hyresgästföreningens perspektiv.

Åt helvete på ren svenska. Blir nya Danderyd av Sumpan.

Varför måste det nödvändigtvis vara så förbaskat dyrt att bygga nytt? Fram med fler billiga hyresrätter; både till unga, ensamstående, pensionärer och barnfamiljer!