Välj ditt område
Adrian och Theodor. Foto: Gustav Lorenz
Adrian och Theodor. Foto: Gustav Lorenz

Sumpans kockelever kan ta SM-guld

Nyheter Tredje gången gillt för Grillska gymnasiet i Sundbyberg? Även i år finns chans att ta hem Gymnasie-SM för kockar.

Den duo som tävlar för Grillska gymnasiet består av eleverna Adrian Nilsson, 20, från Sundbyberg och Theodor Preisler Bagger, 19, Ekerö. De ligger nu i hårdträning inför finalen som äger rum i Malmö i helgen – minsta lilla detalj slipas.

– Det finns en domare som bara tittar på hur vi jobbar med hygien. Om jag till exempel tar i en fisk och sen råkar nudda skärbrädan där jag ska skära grönsaker, måste jag byta skärbräda direkt annars försämrar man chansen att vinna, säger Theodor Preisler Bagger.

Kanske är det tredje gången gillt för Grillska? I fjol kom skolans tävlande på en hedrande andraplats i finalen, året innan på fjärde plats.

Gymnasie-SM som arrangeras i Malmö i helgen är Sveriges äldsta och mest prestigefulla tävling för gymnasister på restaurang- och livsmedelsprogrammet och hotell- och turismprogrammet. Här får unga talanger chansen att visa sina färdigheter i grenarna kock, servering, hotell och turism.

 24-26 mars är det dags. Håll tummarna för Sumpans lokala kockhopp!

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Mikael-Fredrik och Ulrika Wegebrand ordnar trygghetsmöte efter senaste tidens oroligheter i Västerhaninge
Brott

Trötta på oron i orten – ordnar trygghetsmöte

Nyheter

Nya cykelbanorna i Hornstull är försenade

14-åriga Selma försvann från Västerhaninge centrum under söndagseftermiddagen, enligt polisen. Nu går Missing People ut med efterlysning på henne
Brott

14-åriga Selma försvunnen från Haninge

Terrordådet

Ytterligare en anhållen i terrorutredningen

Snackisar

Roslagsbor om Arriva: ”Inget kan bli sämre”

Nyheter

Succé när tonåringarna fick styra mer själva