Äntligen sol och värme!

– Vi äter glass, andas och har det härligt, säger Sofia Ahlström och Josephine Martinsson.
– Vi äter glass, andas och har det härligt, säger Sofia Ahlström och Josephine Martinsson.
Solen gör oss till friare, lyckliga och spontanare varelser. Vi tar av oss skorna, äter mat ute och skrattar mer. Det sa några när Mitt i frågade hur de njuter av solen.

Hur njuter du av solen?

Hanna Ek, Gärdet och Emil Henrohn, Sundbyberg, studenter på Balettakademien:
– Vi har köpt jordgubbar och gifflar och hänger här i Tanto. Vi solar, lyssnar på tågljud och njuter av att alla känns så glada. Människor blir gladare och spontanare varelser av sol helt klart.
Dave Savage, Älvsjö, musiker:
– Jag tog med gitarren ut, för jag kan inte tänka mmig ett bättre sätt att njuta av solen än att spela utomhus. Men en sträng gick av tyvärr, så nu måste jag laga den. Men solen gör att man vill vara ute och umgås, man känner sig friare, gladare och man får lust att skratta.
Sarakka Gaup, Kiruna, skådespelare:
– Jag har precis tagit årets första dopp! Det var kallt men jättehärligt. I Kiruna är det fortfarande snö. Och jag har ätit frukost ute och nu ska jag äta min lunch här vid vattnet. Jag planerar att vara ute hela dagen. Kanske till och med sova ute. Vi får se.
Sofia Kanslätt, Södermalm, föräldraledig:
– Jag skulle gå och fika med en kompis i dag men det blev ändrade planer, så nu passar jag på att träna lite. Men jag ska nog fika i eftermiddag. Eller kanske picknick?
Emil Bodin, Spånga, hotellbranschen:
– Jag tar på mig sköna kläder och går ut och går och fascineras av hur vackert Stockholm är. Jag lyssnar på dokumentärer och har precis gråtit en skvätt för att det var så sorgligt. Sol , vatten och dokumentärer i öronen ger verkligen ro i själen. Just nu är allt på topp kan man säga.
Lena Jansson, Södermalm, pensionär:
– Det är så skönt ute. När det är så här varmt brukar jag gå ut och bara vara i naturen eller sitta vid vattnet som jag gör nu. Och kanske ha med mig lite frukt eller så. Men jag önskar att jag hade haft solglasögonen på mig, solen är stark.