”Sundbyberg håller på att bli nya Danderyd”

Planerna på ombildningar i Hallonbergen väcker både glädje och ilska bland Sundbybergsborna.

Förra veckan berättade Lokaltidningen Mitt i om planerna på ombildningar av Förvaltarens bostäder i Hallonbergen. Ett politiskt mål om blandade stadsdelar öppnar samtidigt för utförsäljningar av hyresrätter i flera stadsdelar.

Många läsare har reagerat på artikeln, både med bu och bä. ”Nu får det vara stopp av utförsäljning av hyresrätter i Sundbyberg! (…) Ungdomar ska inte behöva ta stora lån och skuldsätta sig i ung ålder. Sundbyberg håller på att bli det nya Danderyd med svindyra insatser, som vanligt folk inte har råd att köpa”, skriver en Hallonbergenbo.

En man i Ör tror att fler bostadsrätter kan bidra till ett trevligare område: ”Vi skulle få större inflytande över boendet och boendemiljön skulle kunna göras bättre och mer attraktiv”.

En läsare i Hallonbergen är inne på samma spår:

”En blandning av olika typ av boenden skulle lyfta Hallonbergen, människor skulle ta hand om boendet bättre än idag (…). Nu tycker jag bara att det ser förjävligt ut, husen är nästan förfallna och det der ut som ett getto, vilket är synd på detta guldläge. Det behövs en stor förändring”.

Flera anser dock att ombildningar är fel väg när det är brist på hyresrätter: ”Man skäms över kommunens dumhet”, skriver en Sundbybergsbo.