ANNONS

Sundbyberg tar plats i Minecraft

Sundbyberg tar i sommar ett kliv in i den virtuella världen.
Sundbyberg tar i sommar ett kliv in i den virtuella världen.
Sundbyberg tar ett kliv in i den virtuella världen. Tio sommarjobbare har nämligen fått i uppdrag att lägga de första blocken för att etablera Sundbyberg i spelet Minecraft.
Tanken är att fler Sundbybergsbor genom det ska bli delaktiga i stadsutvecklingen.
ANNONS

Under sommaren ska tio sommarjobbare med intresse för stadsutveckling, arkitektur och digitala verktyg få möjligheten att skapa det virtuella Sundbyberg i spelet Minecraft.

I spelet bygger spelaren, själv eller ihop med andra, upp en egen värld upp i kubikmeterstora block. Sundbyberg ska byggas i skala 1:1 utifrån geografisk information såsom kartbilder, höjddata, vägar, järnväg och 3D-scanning.

– Genom att bygga en virtuell värld i Minecraft så möjliggör det att invånare kan se och bidra till stadsutvecklingen på ett helt nytt sätt. Digitala modeller är ett mycket bra demokrativerktyg som vi tror kan bidra till starkare medborgardialog med fler grupper i samhället, säger Stefan Bergström (C) kommunalråd och ordförande för stadsmiljö- och servicenämnden.

Syftet med att flytta kommunen in i det virtuella spelet är att visa upp stadens geografi på ett nytt sätt och genom det få fler invånare att bli delaktiga i stadsutvecklingen.

– Vi vill skapa sommarjobb som är både roliga, kreativa och som bidrar till stadens utveckling. Faller det här väl ut så kommer vi såklart att titta på en fortsättning, säger IT-chef Ulrika Nordqvist.