Sundbyberg slår ifrån sig Örebros kritik

Åter i skottlinjen.
Åter i skottlinjen.
Örebro riktar sin kritik åt fel håll, skriver Sundbybergs kommunalråd Mikael T Eriksson (M), Siyamak Sajadian Sasanpour (MP) och Stefan Bergström (C).

Trion anser att det är Örebro som har att lära av Sundbyberg på byggfronten, inte tvärtom.

Mitt i Sundbyberg berättade igår om att Örebros kommunalråd, socialdemokratiska Björn Sundin, i en debattartikel i DN kritiserar Sundbybergs politiker för oviljan att bygga bostäder i Kymlinge.

Nu kontrar Sundbybergs kommunalråd på samma debattsida. Mikael T Eriksson (M), Siyamak Sajadian Sasanpour (MP) och Stefan Bergström (C) skriver att Sundbyberg – trots att man är både minst till ytan och befolkningstätast i landet – i flera år byggt flest nya bostäder i landet. ”Betydligt mer än Örebro”, skriver man, och tillägger att de kommuner som ska kritiseras är de som har goda förutsättningar att bygga men saknar viljan.

Trion försvarar beslutet att låta Kymlinge vara med att det är ett välbesökt område för tillexempel rekreation, löpare och cyklister.

Björn Sundins erbjudande att låta Sundbyberg låna in ett stadsbyggnadsteam från Örebro, förblir obesvarad av Sundbybergspolitikerna som istället avslutar debattartikeln med att Sundin istället borde lära sig av Sundbybergs bostadsbyggarpolitik.