Sundbybergare blir utan post – här är orsaken

Svajig postgång i Sundbyberg.
Svajig postgång i Sundbyberg.
Posten i Sundbyberg kommer inte fram. Boende kan få vänta en vecka på sina brev. Orsaken är ett massavhopp bland brevbärarna.

– Jag har aldrig varit med om stå stort avhopp, säger Annette Lindholm, Postnord väst.

Flera boende i centrala Sundbyberg har hört av sig till Mitt i om den dåliga postutdelningen.

– Det har varit struligt hela augusti. Jag får bara post på onsdagar, säger en kvinna på Franstorpsvägen.

– Det fungerar urdåligt med posten. Vi mitt i centrala Sundbyberg får post 1-2 gånger i veckan. Veckotidningar kommer veckan efter så det är lätt att märka. Klagar till Postnord, de är väl medvetna om detta och ger inget svar, skriver en boende på Bangatan.

När Mitt i når Postnord beklagar man strulet, som orsakats av hastigt uppkommen personalbrist.

– Vi har haft ett stort avhopp som drabbat Sundbyberg allra värst. Sex vikarier har slutat under vecka 33-34 med väldigt kort varsel. Vi har tyvärr inte kunnat möta upp med personal. Jag har inte varit med om ett så stort avhopp under de 28 år jag jobbat inom posten, säger Anette Lindholm, produktionsansvarig för Postnord väst.

Trots krislösningar har Sundbybergare i flera områden blivit utan post.

– Vi har försökt omfördela personal från andra områden och på bästa sätt fördelat så att inte samma kunder ska drabbas gång på gång. Det har varit illa, men brevbärarna har verkligen kämpat på jättebra, säger Anette Lindholm.

Varför har så många brevbärare slutat?

– Flera har kommit in på utbildningar på annan ort, ofta börjar ju skolorna vid den här tiden. En brevbärare skadade knäet när han spelade fotboll. På Franstorpsvägen var det en vikarie som bara försvann utan att höra av sig.

Vad händer nu?

– Vi jagar personal och har annonser ute. Redan nästa vecka ser det bättre ut när flera kommer tillbaka efter sommaren. Vi kommer att rekrytera så det finns täckning att dela ut post varje dag. Sen ska vi sätta oss ner och försöka tänka ut hur vi kan göra så det inte händer igen.