Ronnie Sundvall på Runbygården i Väsby får årets trygghetspris

Ronnie Sundvall, Runbygården i Upplands Väsby
Ronnie Sundvall driver Runbygården och tilldelas det nyinstiftade Trygghetspriset av Upplands Väsby kommun.
Ronnie Sundvall som driver Runbygården tilldelades på nationaldagen det nyinstiftade Trygghetspriset av Upplands Väsby kommun. Han får priset för att han skapar en bättre sammanhållning och miljö för ungdomar.
– Jag är väldigt glad och stolt över utmärkelsen, säger Ronnie Sundvall.

På nationaldagens prisutdelning på Hembygdsgården motiverade juryn det hela med att ”Ronnie har ett unikt sätt att umgås med eleverna, han bygger förtroendefulla relationer som gör att eleverna vänder sig till honom. Genom tydlighet och ett engagemang för alla ungdomar skapar han en sammanhållning utöver det vanliga där alla känner sig trygga. Han är en stor tillgång för Upplands Väsby kommun och Runby skola.”

– Jag är väldigt glad och stolt över utmärkelsen, säger Ronnie Sundvall.

Driver fritidsgården privat

Ronnie Sundvall driver Runbygården i Runby skola i privat regi. Det finns flera aktiviteter på fritidsgården och ungdomarna kan bland annat spela spel, biljard och pingis eller bara umgås. 

– Vi har ett väldigt högt besökstryck med olika aktiviteter som läxläsning och fotboll. Vi har ett varmt och familjärt klimat där alla ungdomar är välkomna och där vi vill att alla ska trivas, säger Ronnie Sundvall.

Vill uppmuntra trygghetsarbetet

Tanken med Trygghetspriset är att kommunen vill uppmuntra allmänheten till att delta i Väsbys trygghetsarbete.  

– Ronnie Sundvall är en god förebild som förmår att skapa trygghet bland ungdomar. Vi hoppas med årets pristagare kunna stimulera andra till insatser som främjar den gemensamma tryggheten i Upplands Väsby, säger kommunstyrelsens ordförande Oskar Weinmar (M).

Trygghetspriset

Juryn bakom Trygghetspriset

Juryn bestod av Oskar Weinmar (M), kommunstyrelsens ordförande, Mathias Bohman (S), oppositionsråd, Per-Ola Lindahl, tf kommundirektör, Daniel Wilhelmsson, Polisen, Elina Edin, Brandkåren Attunda och Caroline Ankarström, brottsförebyggande strateg i Upplands Väsby kommun.

Källa: Upplands Väsby kommun