Superfönster stopp för inbrottstjuven

Nio förstörda fönster. Men inte ett enda hade gått att krossa helt och hållet.

De som ville ta sig in på Mackgrillen i Flemingsberg hade troligtvis inte räknat med pansarfönster.

Troligtvis hade förövarna gett sig på grillen på Flemingsbergleden under natten. Fönster efter fönster hade de gett sig på med något hårt föremål. Av grillens elva fönster blev nio förstörda – men inte ett enda krossades helt och hållet.

– De måste ha blivit förvånade då de upptäckte att det här inte handlar om fönsterrutor som ger vika i första taget. Av någon anledning är det nämligen pansarglas i byggnaden sedan länge, säger Eze Özdemirok som företräder serveringen.

Hans första tanke när han såg vad som hänt var att någon ville honom illa.

–Jag tog det personligt. Nu inser jag att det antagligen inte alls var på det viset. Samtidigt undrar jag vad de skulle in här och göra. Allt som finns att stjäla är frysta hamburgare.

Polisen tror att det handlar om ett inbrottsförsök. Besökarna hade även varit och fingrat på larmskåpet. Men då serveringens glasrutor var betydligt segare än fönster i allmänhet brukar vara lyckades de inte ta sig in.

Hesam Akbari, informationsansvarig vid polisen i Huddinge, uppmanar den som har sett eller hört något som kan ha med händelsen att göra att höra av sig.

– Allt vi har för tillfället är övervakningsbilder på några maskerade personer. Vi behöver mer än så, säger han.

Eze Özdemirok tror inte att någon som bor i området är inblandad.

– Här är alla så snälla och trevliga, både gamla och unga. Jag skulle ha väldigt svårt att tro att någon som bor här skulle göra på det här viset.