Superkvinna söker hämnd på scenen

Lola Zackow som Tangilique
Lola Zackow spelar Tangilique på Turteaterns scen.
Klassisk, passionerad opera eller nyskriven fantasythriller? I Kärrtorp kan teatersugna välja mellan ytterligheter i april – eller satsa på att hinna till både Turteatern och Teater Reflex.

Den 12 april är det premiär för Tangilique på Turteatern i Kärrtorp. På scenen står en 13-årig ”superkvinna” och hennes 11-årige vapendragare Bryan. Han målar hennes naglar i regnbågens alla färger och ger henne skydd mot ensamheten. Hon är å andra sidan allt som han vill vara.

– Det är genom Bryans blick som Tangilique blir en superkvinna. Han beundrar henne för att hon inte drar sig för att vara ett riktigt badass – kompromisslös, skoningslös och både hård och elak när det behövs, säger Lola Zackow som spelar Tangilique i Christopher Lehmanns nyskrivna pjäs.

Varken hon eller Bryan (spelad av  John Alexander Eriksson) passar in i vardagen. Därför förvandlar de sig till krigare i actionspelet Black Abyss – men deras samvaro bryts när Bryan försvinner.

– Något händer som gör att de separeras och Tangilique söker klarhet i vad det var. Samtidigt vill hon hämnas, genom att återskapa ett diskrimineringsexperiment som hon sett på tv, berättar Lola Zackow.

Hon beskriver pjäsen som en ”superrealistisk fantasythriller som man inte riktigt vet var man  har” . Den riktar sig framför allt till ungdomar, men alla är förstås välkomna. 3 maj är sista speldatum.

Romantik och intriger

Den som hellre (eller också) tar del av romantiska intriger kan styra kosan mot Teater Reflex. På lördag har Sångbolaget premiär för en föreställning med två förkortade operor: Mozarts Così fan tutte och Nicolais Muntra fruarna i Windsor.

Utöver passion, svek, intriger och burlesk humor har de båda operorna ännu en gemensam nämnare: det faktum att den som gräver en grop åt andra riskerar att själv trilla ner i den.

Den tre timmar långa föreställningen (inklusive paus) ges sex gånger. Sista gången är den 21 april. På scenen står en sammansvetsad skara amatörsångare, men också professionella sådana.