Surdegsbröd och veganskt i centrum

Maria Bäckström och Anna Ahlmqvist renoverar för fullt i den nya lokalen och har fått många besök av nyfika kärrtorpsbor.
Maria Bäckström och Anna Ahlmqvist renoverar för fullt i den nya lokalen och har fått många besök av nyfika kärrtorpsbor.
Anna Ahlmqvist och Maria Bäckström ville ha en småskalig verksamhet när de gav sig in i företagsdjungeln.

Nu öppnar de bageri och kafé i Kärrtorp – med fokus på det gröna.

I hörnlokalen på Kärrtorpsplan 7 är renoveringsarbetet i full gång. I gamla Le Coins lokaler ska nu en ny verksamhet startas upp. Kafé och bageriet MA Baker kommer att ha fokus på surdegsbröd, vegosoppor och bullar.

– Vi kommer att ha öppet vid sju på morgonen så man ska kunna slinka in här och köpa sitt frukostbröd eller en macka på väg till jobbet, säger Maria Bäckström.

Bakom bakbordet ska Anna Ahlmqvist och Maria Bäckström att stå. De båda är ursprungligen från söderort, Anna är från Bagarmossen och Maria är uppvuxen i Högdalen. Att starta upp sitt nya kafé och bageri i Kärrtorp var därför ett givet val.

– Vi ville ha känslan av att alla känner alla och att man är en del i ett sammanhang. Dessutom finns det redan massa sådana här kaféer i staden men inte lika mycket här, säger Anna Ahlmqvist.

När lokalen är färdigrenoverad kommer inredningen att vara färgglatt med soffplatser och många eluttag.

Att Stockholms stad planerar en upprustning av torget ser de båda inte som en nackdel.

– Våra planer är att till sommaren ha en uteservering på torget, säger Maria Bäckström.

De planerar att hålla öppet alla dagar i veckan, förutom på söndagar. Något öppningsdatum är ännu inte satt, men enligt Maria Bäckström blir det antagligen den 29 februari eller den 7 mars.

– Då kommer vi att ha någon form av öppningserbjudande eller firande, men vi har ännu inte bestämt vad, säger de.

Här kan du också fika i Kärrtorp

Bageri och konditori Santa Fe- Söderarmsvägen 1

Lokalrätten – Lågskärvägen 13

Elvakaffe- Kärrtorpsplan 1