ANNONS

Surströmmingen lockar tusentals till Sumpan

Kräft- och surströmmingsskiva i Sumpan.
Här är skivan i full gång.
En del vill ha rödlök till, andra mjölk och potatis. Oavsett vilket så står surströmmingen för en stor del av försäljningen på årets skiva i Sumpan.
– Det är unikt, säger Katarina Törnell, centrumchef.
ANNONS

Sveriges största kräft- och surströmmingsskiva är igång! Mellan 17 och 21 på torsdagen hålls skivan, som lockar såväl unga som gamla till Sturegatan i Sundbyberg. Och surströmmingsdoften ligger just nu (vid 19-tiden) tät över området.
– Jag står mitt i alltihop. Det är en minst sagt speciell doft som sprider sig här, säger Katarina Törnell, centrumchef.

Föryngring på Stora scenen

Nytt för i år är att försöka locka en yngre målgrupp och det är aktiviteterna på Stora scenen på Stationsgatan som ska dra folk.
– Där är det ganska mycket nytt för lite yngre publik, ja en föryngring! Vi har satsat på ny ung musik och vi ska höja pulsen lite så att vi kan tillmötesgå flera smaker samtidigt, säger Katarina Törnell.

”Surströmmingen som lockar”

Själv föredrar hon kräftor framför surströmmingen, men om hon, likt hundratals andra, köper en tallrik är oklart.
– Jag har nog inte tid att äta ikväll, men om jag hade det så är kräftor min favorit. Surströmming är…intressant men inte riktigt min grej. Men jag förstår att det lockar, det är unikt, säger Katarina Törnell.

Kräft- och surströmmingsskivan har varit tradition sedan 1986. 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Solna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.