ANNONS

Få kom till möte för nyanlända

I måndags arrangerade Lidingö stad och Arbetsförmedlingen ett möte för nyanlända svenskar med syfte att prata om hur man kan sänka trösklarna in till den svenska arbetsmarknaden.
ANNONS

Mötet vände sig till nyanlända som har fått uppehållstillstånd och som är inskrivna i etableringsprogrammet i Stockholms län där också Lidingö ingår.

– Vi vill försöka vända den ofta negativa bild som finns om okvalificerade arbeten och i stället visa hur det kan vara en väg in på arbetsmarknaden, säger Cristina Erikson, näringslivschef i Lidingö stad, i ett pressmeddelande.

Ett antal personer berättade om sina erfarenheter av att ta sig in på den svenska arbetsmarknaden, däribland Azita Shariati, som 2015 utsågs till Sveriges mäktigaste affärskvinna av tidningen Veckans affärer.

Enligt Ann af Geijerstam, utvecklingsledare på arbetsgivarcenter på Arbetsförmedlingen, var det bara en handfull personer som sökt sig till mötet.

– Men jag hoppas ändå att budskapet gick fram, att det viktigaste för att ta sig in på arbetsmarknaden är att man är framåt och ambitiös och tar jobb som både ger möjlighet att komma in på arbetsmarknaden och en chans att utveckla språket, säger hon.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.