ANNONS

S sågar M:s svängning om avgift på Skurubron – tio år för sent

nya Skurubron
2009 drev Alliansen igenom att nya Skurubron delvis finansieras av en broavgift. Nu har man ändrat sig – tio år för sent, enligt S.
Nackamoderaternas önskan om att slopa broavgiften på nya Skurubron kommer tio år för sent. Så reagerar Socialdemokraterna i Nacka och Värmdö på Mats Gerdaus (M) brev till regeringen.
ANNONS

Den 14 december 2009 godkände kommunfullmäktige i Nacka som styrdes av Alliansen ett avtal med Vägverket som innebär att nya Skurubron delvis ska finansieras genom en broavgift. S, MP och V reserverade sig mot beslutet.

Mats Gerdau, kommunstyrelsens ordförande Nacka

Nackas kommunalråd Mats Gerdau (M) vädjar i ett brev till infrastrukturminister Tomas Enroth att slopa broavgifterna på nya Skurubron på grund av att arbetet försenats med flera år.

Men som Mitt i har berättat nyligen vill Nackamoderaterna nu riva upp avtalet. I ett brev till infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) vädjar Nackas kommunalråd Mats Gerdau (M) att regeringen betalar hela notan och att broavgiften slopas eftersom bygget försenats med flera år.

S accepterar inte broavgiften

Socialdemokraterna i Nacka och Värmdö välkomnar Nackamoderaternas ändrade hållning i frågan. Men tycker att svängningen kommer för sent.

Carl Kangas oppositionsråd Socialdemokraterna-Värmdö

Carl Kangas (S), oppositionsråd i Värmdö vill inte att invånarna i Värmdö eller Nacka ska behöva betala broavgift på en statlig väg.

– Vi har aldrig och kommer inte acceptera att våra medborgare ska betala broavgifter på en statlig väg och har under ett decennium varit motståndare till Nackamoderaternas uppgörelse med staten under regeringen Reinfeldt, säger Carl Kangas, kommunalråd i opposition i Värmdö (S).

”Notan landar i knät”

Khashayar Farmanbar, kommunalråd i opposition i Nacka (S) är inne på samma linje.

ANNONS

Khashayar Farmanbar (S), kritik mot stängningen av Fisksätraskolan

Khashayar Farmanbar (S), oppositionsråd i Nacka, säger att notan för Moderaternas beslut ”landar i knät på dem som behöver bron för att ta sig fram och tillbaka till jobbet”.

– Det är bra att Gerdau tänkt om, men jag undrar var Nackamoderaterna var när det faktiskt gällde? Notan för deras beslut landar i knät på dem som behöver bron för att ta sig fram och tillbaka till jobbet. Nu vill han att Socialdemokraterna ska städa upp efter deras haveri.